KRŠKO, BREŽICE - Ljudska univerza Krško je tudi letos organizirala Teden vseživljenskega učenja, v sklopu katerega se bo po celotnem Posavju v dobrem mesecu dni odvilo kar 117 dogodkov. Osrednji dogodek, poimenovan Parada učenja, je ta teden potekal pred Kulturnim domom Krško.

NOVO MESTO - Mladi kuharski mojstri so se v novomeški Srednji šoli za gostinstvo in turizem zbrali na regijskem tekmovanju za Zlato kuhalnico, namenjenem učencem od 6. do 8. razreda. Poglejmo, pri pripravi katerih jedi so pokazali vse svoje kuharske spretnosti.

NOVO MESTO - V Sloveniji obstaja kar nekaj programov razvoja podjetništva, v katere se lahko vključijo posamezniki s prodornimi poslovnimi zamislimi. Temu področju se vseskozi posvečajo tudi v novomeškem razvojnem centru, kjer še do prihodnje srede zbirajo prijave za nov brezplačen program Business Gladiator.

NOVO MESTO - Mestna občina Novo mesto in mesto Herceg Novi iz Črne gore obeležujeta pol stoletja sodelovanja, ki sta ga župana na včerajšnji slovesnosti še okrepila s podpisom sporazuma o sodelovanju na področju turizma. Sodelovanje s črnogorskim mestom predstavlja najdaljše sodelovanje mestne občine s kakšnim od partnerskih mest.

ČRNOMELJ - Ob Tednu vseživljenjskega učenja so na črnomaljskem ZIK-u pripravili tradicionalno Parado učenja. Letos je pod sloganom Domovina je kul(tura) učila o pomembnem kulturnem dogajanju na prvem osvobojenem ozemlju v Beli krajini leta 1944 in 1945.

NOVO MESTO - Okužbe s HPV so najpogostejše spolno prenosljive okužbe, ki jih lahko preprečimo z upoštevanjem načel varne in zdrave spolnosti ter tudi s cepljenjem. Čeprav običajno ne povzročajo težav, pa lahko te okužbe vplivajo na razvoj več vrst raka, ne le materničnega vratu. V Sloveniji že dvanajst let proti HPV cepijo deklice ob sistematičnem pregledu v šestem razredu, s tem šolskim letom tudi dečke.

NOVO MESTO - Pred kratkim smo obiskali novomeški Dom starejših občanov, v katerem je v zadnjem času zelo pestro. Istočasno namreč potekata dve naložbi.

PODBOČJE - Predstavniki Občine Brežice in Direkcije Republike Slovenije za infrastrukturo so z izvajalcem del sklenili pogodbo za izvedbo rekonstrukcije dela ceste Čatež ob Savi-Mokrice.

MIRNA PEČ - Po pred leti sprejetem občinskem podrobnem prostorskem načrtu bodo v mirnopeški občini začeli urejati stanovanjsko cono nad postajo. Gre za dobrih šest hektarjev celotnih površin, pri čemer jih bodo za stavbno gradnjo namenili več kot štiri. Na tem območju bodo tako novi lastniki v prihodnje lahko zgradili 38 stanovanjskih enot.

STOPIČE - Za družino Stupar iz Stopič je danes poseben dan. Razveselili so se namreč donacije Lions kluba Novo mesto. Hišno dvigalo bo v veliko pomoč njihovemu enajstletnemu sinu Lovru, ki večino dneva preživi na invalidskem vozičku.

LOKVICA PRI METLIKI - V soboto bo v Hrastniku potekal finalni večer glasbenega tekmovanja Slovenska nota, na katerem se predstavijo še neuveljavljene pevke in pevci iz vse Slovenije. Med najboljše, ki bodo nastopili na zaključku, so izbrali tudi Belokranjko Lano Škof.