MOKRONOG, NOVO MESTO - Zaključujemo z žalostno novico, da se je ponoči v 85. letu starosti za vedno poslovil Stane Peček, vsestranski kulturnik, častni občan Občine Mokronog-Trebelno in osebnost oktobra 2017 TV Vaš kanal.

KOSTANJEVICA NA KRKI - V enem najpomembnejših slovenskih umetnostnih muzejev, kostanjeviški galeriji Božidar Jakac, so se pred dnevi razveseli laskavega priznanja. Na podelitvi v Beogradu so namreč prejeli priznanje za kreativnost nagrade Živa 2020, ki jo podeljuje Forum slovanskih kultur.

SELA PRI RATEŽU - Tudi pozimi je v Sloveniji na voljo obilo zimske zelenjave. Ponjo nam ni treba daleč, saj jo lahko dobimo tako na trgovinskih policah kot na kmetijah v naši bližini ali na tržnici. Lokalno pridelana in predelana hrana je veliko bolj zdrava od živil, pripeljanih od daleč. Kaj vse lahko pridelamo pozimi, smo preverili na kmetiji v okolici Novega mesta.

NOVO MESTO - V novomeški občini je v teku več naložb, nekatere pa so tik pred začetkom. Prihodnji teden naj bi stekla dela v Ulici Slavka Gruma. Zaradi urejanja fekalne in meteorne kanalizacije bo del ulice popolnoma zaprt, je pojasnil župan Gregor Macedoni na današnji novinarski konferenci.

DOLENJE KRONOVO - Bodoča turistično-storitvena-gospodarska cona v Dolenjem Kronovem bo v prihodnjih mesecih v celoti infrastrukturno opremljena. Potem ko se je po opravljenem javnem naročilu za izbor izvajalca nekoliko zavleklo pri pridobivanju gradbenega dovoljenja, so predvsem med bodočimi naložbeniki težko pričakovana dela pred dnevi naposled stekla.

NOVO MESTO - Ker je pisanje z roko nekaj, kar je kljub novim tehnologijam vredno ohraniti, tudi v Sloveniji to veščino na pobudo Društva Radi pišemo z roko obeležujemo s Tednom pisanja z roko, ki poteka ta teden.

BREŽICE - Občina Brežice je že četrtič vložila predlog za pridobitev naziva mestna občina. Do sedaj so pobude vlagali skupaj z več občinami - nazadnje lani, ko je bila pobuda zaradi nepravilnosti pri vložitvi na matičnem delovnem telesu zavrnjena. Tokrat pa se v boj za naziv podajajo samostojno.

DOLENJA NEMŠKA VAS - V Občini Trebnje se zaradi velikega priseljevanja že nekaj časa ukvarjajo s prostorsko stisko osnovne šole. Zato so se odločili za širitev podružnične šole v Dolenji Nemški vasi, kjer so dela pred kratkim stekla.

NOVO MESTO - Od prvega januarja tega leta ima novomeški Revoz novega predsednika uprave in direktorja tovarne Jožeta Beleta, ki je na tem mestu nasledil Kaana Ozkana. 54-letni Bele, ki prihaja iz okolice Novega mesta, je v podjetju zaposlen že več kot 30 let, njegovo vodenje pa prevzema v obdobju velike negotovosti, preoblikovanja avtomobilske industrije in zmanjševanja števila zaposlenih.

KOSTANJEVICA NA KRKI - Kakšna bo usoda načrta protipoplavne zaščite Kostanjevice z bližnjo okolico, ki ga je pripravila direkcija za vode, nasprotujejo pa mu – kot je znano – v civilni iniciativi, je te dni eno glavnih vprašanj v tamkajšnji občini. Določnega odgovora trenutno še vedno ni mogoče podati.