IZ SVETA KULTURE

Novo mesto Gospel

NOVO MESTO - Kot po vsej Sloveniji je zgodovina zborovskega petja bogata tudi v Novem mestu. V Mešanem pevskem zboru Pomlad so se odločili, da zborovski repertoar obogatijo z gospel glasbo. Tako je v dolenjski prestolnici potekal 1. zborovski festival črnske duhovne glasbe, Novo mesto Gospel.

Ko trškogorske lipe spregovorijo

TRŠKA GORA - V Turističnem kulturnem društvu Trškogorsko srce, ki deluje sedmo leto, si prizadevajo vnovič obuditi Trško goro, nekdaj znano romarsko in turistično središče. Tako vsako leto v oktobru pripravijo prireditev »Ko trškogorske lipe spregovorijo«.

Zadnja knjiga Ivanke Mestnik

NOVO MESTO - Osrednja dvorana Kulturnega centra Janeza Trdine je bila skoraj premajhna za, ki so nedavno pozdravili najnovejšo in hkrati zadnjo knjigo Ivanke Mestnik. 85-letna plodovita pisateljica, ki se je rodila v Drašči vasi pri Žužemberku, je za svoj ustvarjalni labodji spev napisala knjigo Krka, zelena žila do srca.

Turobni dnevi, čudoviti časi

NOVO MESTO - V novomeškem Anton Podbevšek Teatru je na ogled avtorski projekt po motivih kratke proze ameriškega pisatelja, J. D. Salingerja, Turobni dnevi, čudoviti časi. Pred nami se zvrsti pet posameznikov - družinsko, prijateljsko, ljubezensko ali popolnoma slučajno povezanih, ki skozi naključja določajo drug drugega, ki iščejo smisel obstoja, igre in preteklosti.

38. likovni extempore

GRADAC - V Gradcu v Beli krajini se je konec minulega tedna zbralo 57 mladih likovnikov, udeležencev tradicionalnega že 38. slikarskega extempora.

Nova abonmajska sezona

KRŠKO - Kulturni dom Krško upravlja še s tamkajšnjo galerijo, z mestnim muzejem, Hočevarjevim mavzolejem in gradom Rajhenburg. Lani je bilo na vseh lokacijah skupaj več kot 850 dogodkov, ki jih je spremljalo 82 tisoč obiskovalcev.

Odprtje razstave Nandeta Vidmarja

KOSTANJEVICA NA KRKI - V kostanjeviški Galeriji Božidarja Jakca je na ogled retrospektivna razstava Nandeta Vidmarja, enega pomembnejših predstavnikov slovenskega ekspresionizma.

Jezikoslovci na Dolenjskem

NOVO MESTO - Razstava Jezikoslovci na Dolenjskem, ki je na ogled v novomeški knjižnici Mirana Jarca, predstavlja gradivo, povezano z jezikoslovci, rojenimi ali delujočimi na Dolenjskem.

Grafika treh

NOVO MESTO - V Galeriji Kocka v novomeškem Kulturnem centru Janeza Trdina je na ogled razstava Grafika treh. Predstavljajo se trije novomeški grafični umetniki: Hamo Čavrk, Nataša Mirtič in Janko Orač.

Pevka Nina Berger

Pesniška zbirka Eve Novak

Učenci glasbene šole v Krki

Razstava Kleparska delavnica Agnič

Ob rojstnem dnevu Toneta Pavčka

16. SLIKARSKI EXTEMPORE RIHPOVEC

Glasbeni nastop Tine in Aljoše Vrščaja

Zaživela je Straška veteranska godba

Razstava Boštjana Kavčiča

11. SLIKARSKI EX-TEMPORE DOLENJSKE TOPLICE

KRISTINA KASTELIC ZAPELA V ŠENTJERNEJU